“Cassini” are din nou contact cu Pământul

Nici o altă sondă spațială nu a mers acolo unde merge Cassini. Sonda celor de la NASA trimite acum pentru prima dată imagini cu atmosfera planetei Saturn. Alte 21 de manevre sunt planificate pentru următoarea lună, înainte să se afunde în interiorul planetei gazoase și să ardă complet.

Ultima misiune a sondei spațiale Cassini, care studiază de aproape 13 ani planeta Saturn și împrejurimile sale, a fost un adevărat succes. După cum anunță autoritatea spațială americană, după primul zbor al sondei în zona dintre planetă și inelele sale interioare contactul radio a fost restabilit.

Jet Propulsion Laboratory a anunțat că sonda are din nou contact cu Pământul și transmite date. JPL este parte din NASA și are sediul în Pasadena, California. Sonda s-a aflat pentru  20 de ore în zona din apropierea inelelor interioare ale planetei Saturn.

Contactul radio a fost întrerupt anterior, după cum era de așteptat, dar întrebarea pe care și-o puneau toți era dacă acesta va putea fi restabilit, atunci când sonda se va îndepărta din nou de planeta gazoasă și de inelele sale interioare. Prin urmare, ușurarea astronomilor a fost enormă când aceasta a început să retransmită date. JPL a publicat și primele imagini ale misiunii. Multă vreme nu se cunoșteau nici un fel de date despre atmosfera planetei Saturn și uraganele ce au loc acolo.

http://www.n-tv.de/wissen/Cassini-hat-wieder-Kontakt-mit-der-Erde-article19813248.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2