Câștig record pentru Toyota

328D5000D1B46144

Câștig record pentru Toyota

Toyota mai este încă cel mai mare constructor auto din lume. Cu toate acestea japonezii prezintă cifre în scădere. Dar yenul slab face să fie posibil un profit record la sfârșitul exercițiului. Noul an comercial va fi însă mai dificil.

Gigantul auto japonez Toyota a înregistrat anul trecut un profit record mulțumită yenului slab. După cum a anunțat cel mai mare producător auto al lumii în comparație cu vânzările, profitul întreprinderii s-a ridicat cu 20% la 2,75 triliarde de yeni (20 de miliarde de euro). Mulțumită cursului de schimb avantajos și a economisirii de costuri, cifrele slabe în vânzări au fost făcute profitabile.

În total profitul a crescut până în ziua de bilanț de pe data de 31 martie cu 19,2% la recordul de fix 2,2 triliarde de yeni. Vânzările au crescut cu șase procente la 27,2 triliarde de yeni. Iar pentru anul comercial ce se încheie la 31 martie 2016 Toyota se așteaptă la doar o ușoară creștere a profitului comercial la 2,8 triliarde de yeni.

Față de producătorii japonezi de automobile, Toyota profită cel mai mult de slăbiciunea monedei autohtone, pentru că, compania exportă mai multe automobile decât Nissa sau Toyota. Toyota produce peste o treime din toate automobilele din Japonia și vinde dintre acestea peste jumătate în restul lumii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toyota-faehrt-Rekordgewinn-ein-article15066146.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =