Câștigul Bertelsmann crește puternic

48390083

Câștigul Bertelsmann crește puternic

Bertelsmann crește cu succes în anul 2015. Gigantul media cu sediul la Gütersloh înregistrează o creștere modestă a câștigului. Șeful concernului, Rabe, vrea să continue restructurarea concernului.

Concernul media Bertelsmann a profitat în primul trimestru de pe urma unor afaceri puternice cu publicări de cărți și televiziune în limba germană. În timp ce vânzările au stagnat, rezultatul operativ ajustat dar și câștigul net au crescut puternic.

Vânzările au rămas cu suma de 3,92 miliarde de euro aproape de nivelul anului precedent de 3,9 miliarde. Rezultatul ajustat în fața efectelor speciale, a taxelor și dobânzilor a crescut la 463 de milioane de la 434 de milioane. Marja a crescut în consecință de la 11,1% la 11,8%.

După tragerea liniei, Bertelsmann și-a îmbunătățit semnificativ profitul de la 106 la 143 milioane de euro. Contribuțiile cele mai importante la acest rezultat le-au avut cea mai mare editură din lume, Penguin Random House, furnizorul grupului RTL pe Germania și restructurarea diviziei de afaceri cu imagini. Concernul de la Gütersloh profită și de o povară fiscală mai mică și de un rezultat îmbunătățit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bertelsmann-Gewinn-steigt-kraeftig-article15056146.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 93