Castraveții îi ajută pe pacienții de diabet

Natura oferă deja o sumedenie de remedii. Printre care se numără și castravetele amar, care este un aliment plin de speranță pentru pacienții cu diabet zaharat. În special pentru cei care nu au acces la medicamente.

În ultimii ani tot mai mulți oameni suferă de diabet zaharat de tip 2 chiar și în țări mai puțin industrializate. Acest aspect este determinat în special de schimbarea obiceiurilor alimentare, pentru că hrana este principalul factor care influențează nivelul de zahăr din sânge. Dacă acesta crește prea mult, orhanismul îl va regla la un nivel normal. La persoanele cu diabet zaharat de tip 2 acest mecanism nu mai are o funcționare perfectă. Lipsește insulina. O echipă de cercetare comună formată între Germania și Tanzania a demonstrat că extractul de castravete amar (Momordica charantia) are proprietăți antidiabetice, care ar putea amâna sau chiar elimina complet necesitatea medicației.

Pentru cercetare au fost analizați 52 de subiecți care se aflau în primele stadii ale diabetului zaharat de tip 2, așa-numitul pre-diabet, cărora li s-a administrat o băutură care conține 2,5 grame de extract de castraveți amari sau pur și simplu suc de castravete amar, pe o perioadă de opt săptămâni zi de zi. Din motive etice, numai subiecții (atât femei cât și bărbați) care se regăseau într-un stadiu incipient al bolii și care nu necesitau deocamdată un tratament medicamentos au fost incluși în studiu, explică profesorul Michael Krawinkel de la Institutul pentru Științe Alimentare de la Universitatea din Gießen, conducătorul studiului.

Cercetătorii au mai observat de asemenea că nu doar un singur ingredient al castraveților are efect reducător asupra glicemiei, ci mai multe componente ale plantei, cunoscută și drept pepene amar. Rezultatele lor au fost publicate de cercetători în Jurnalul de Etnofarmacologie.

https://www.n-tv.de/wissen/Bittergurke-hilft-Diabetes-Patienten-article20295730.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2