Cât de mult avocado este sănătos să consumăm într-o zi? – Partea II

Imagini pentru avocado

Nu vrem să stricăm entuziasmul nimănui, dar există posibilitatea de a consuma prea multe fructe de avocado. Brown ne sfătuiește să urmărim un consum optim de jumătate de fruct și maxim un fruct întreg pe zi.

Un fruct mediu de avocado conține 322 calorii și 29 de grame de grăsimi, deci jumătate dintr-un avocado are 161 de calorii și 14.5 grame de grăsime. Dacă veți consuma un fruct întreg, veți primi 44% din aportul zilnic recomandat de grăsimi și 21% din aportul zilnic de grăsimi saturate doar prin acest fruct, deci merită să ținem minte acest lucru.

Nutriționiștii spun că putem consuma în exces chiar și cele mai sănătoase alimente. Puțină varietate este cheia unui organism sănătos, pentru că avem nevoie și de substanțe nutritive care nu se regăsesc în avocado, precum proteine sau carbohidrați.

Brown spune că în timp ce ar fi frumos să consumăm pâine prăjită cu avocado la micul dejun, un smoothie cu avocado la prânz și salată cu guacamole pentru cină, ar fi o zi cu mult prea mult avocado. Există alimente mult mai dăunătoare dacă sunt consumate în exces, decât avocado, bineînțeles. Dar în general aportul de avocado ar trebui limitat la un fruct pe zi și ar trebui consumat doar la o singură masă.

În timp ce Brown are dreptate când spune că există mâncăruri mai rele cu care să facem supradoză, este deosebit de important să urmărim aportul de grăsimi saturate, care sunt conținute într-o cantitate respectabilă în fructele de avocado. Prea multe grăsimi saturate au fost asociate cu niveluri ridicate de risc de infarct și afecțiuni cardiace. Sigur că un consum peste medie de avocado nu va conduce la astfel de riscuri, dar este important să nu trecem cu vederea aceste informații.

Alt motiv pentru care ar trebui să evităm supradoza cu avocado este faptul că putem dezvolta  sindromul alergiei orale de-a lungul timpului. Deși SAO nu este la fel de periculos ca și alte alergii alimentare, poate conduce la mâncărimi enervante în gură și gât.

Ortodontistul Sue Liebman cu sediul la Brooklyn a spus că oamenii care au alergie la latex sunt în general predispuși la SAO. Simptomele apar în general imediat după contactul direct, chiar dacă ele pot apărea și după o oră în urma ingerării. Motivul pentru care există o conexiune între cele două este datorită faptului că proteinele din latex și avocado sunt similare și cauzează reacții alergice.

https://www.huffingtonpost.com/entry/how-much-avocado-to-eat_us_5b87fd84e4b0511db3d58eae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 60