Cât de repede ar putea deveni realitate tehnologiile din filmul Ghost in The Shell? (2)

În filmul “Ghost in the Shell”, regizorul Rupert Sanders a prezentat viziunea sa pentru o lume care este în același timp extrem de futuristică și destul de previzibilă. Dar cât de aproape suntem de o societate similară, construită pe baza cunoștințelor științifice? Și cât de speriați trebuie să fim de ziua în care va sosi?

Unii ar considera orice fel de proteze ca aparținând categoriei “îmbunătățirilor corporale”, dar aici vorbim despre activitățile biologilor din zile moderne care se aseamănă cel mai mult cu acea cultură a îmbunătățirilor prezentată în film. Biologii cred că tehnologiile DIY (Do-It-Yourself) pentru implanturi reprezintă următorul nivel al evoluției umane. Spre exemplu, americanul Amal Graafstra a implantat cipuri în carnea mâinii sale, implant care îi permite accesul pe proprietatea sa fără cheie. Aceaste tehnologii există deja și se dezvoltă zi de zi.

Dacă ați urmărit Ghost In The Shell la un IMAX sau cinema 3D atunci ați ajuns foarte aproape de tipul de divertisment holografic prezentat în film. Dacă veți arunca o privire către Holovect, un start-up finanțat prin kickstarter, veți vedea că brandul este specializat pe imagini 3D proiectate în aer doar cu ajutorul luminii. Nu are deocamdată mare legătură cu tipul de divertisment și obiectivele de promovare prezentate în film, dar este extraordinar pentru arhitecții care vor să conceptualizeze schimbările de design în timp real. Tehnologia va fi disponibilă în următorii cinci ani, luând în considerare faptul că realitate augmentată este tot mai populară.

Gheișa-cyborg este una din cele mai șocante imagini din film, dar cât va mai trebui să așteptăm până să vedem și noi ceva similar în restaurante? Există deja roboți care aranjează automat bunurile pe rafturi și roboți care mulg vacile, fără să menționăm că există o sumedenie de roboți în industria sexului, dar în mod curios serviciile din restaurante reprezintă un domeniu în care AI-ul mai are de învățat. Purtatul unei farfurii cu supă și turnatul băuturilor în pahar par să fie sarcini pe care roboții nu le pot îndeplini încă.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/ghost-in-the-shell/how-soon-could-ghost-in-the-shell-s-fantasy-technology-become-a-reality-a7658846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 28