Catalonia tot problematică și după alegeri

Liderul catalan demis Carles Puigdemont i-a propus, vineri, premierului spaniol Mariano Rajoy, să se întâlnească în afara Spaniei pentru a discuta criza regională, la o zi după ce separatiştii catalani au câştigat o majoritate parlamentară în alegerile anticipate, informează site-ul France24.com.

Puigdemont a făcut această propunere în timp ce vorbea cu reporterii de la Bruxelles, unde s-a refugiat după ce Guvernul Spaniei a dizolvat Guvernul şi Parlamentul de la Barcelona, declarând referendumul de independenţă ca fiind ilegal.

“Sunt dispus să mă întâlnesc cu domnul Rajoy la Bruxelles sau în orice altă locaţie din UE, cât timp nu e Spania, din motive evidente”, a declarat acesta.

Membrii formaţiunilor politice proindependeţă au obţinut 70 de locuri în Parlamentul regional, din totalul de 135 locuri, în timp ce formaţiunile unioniste au obţinut doar 57 de locuri. Această victorie oferă posibilitatea întoarcerii lui Carles Puigdemont în Catalonia.

Oficialii catalani pro-independenţă au anunţat, vineri, că vor pleca la Bruxelles pentru a se întâlni cu Carles Puigdemon.

Mariano Rajoy refuză întâlnirea cu liderul catalan destituit Carles Puigdemont

Premierul spaniol Mariano Rajoy a refuzat, vineri, să se întâlnească şi să discute cu liderul catalan destituit Carles Puigdemont, după ce separatiştii catalani au câştigat majoritatea locurilor din Parlamentul regional, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Întrebat despre propunerea pe care Carles Puigdemont i-a facut-o mai devreme, de a se întâlni la Bruxelles, sau în orice locaţie din Uniunea Europeană, în afară de Spania, Rajoy a răspuns: “Persoana cu care ar trebui să mă întâlnesc este cea care a câştigat alegerile, doamna (Ines) Arrimadas”.

Ines Arrimadas se află în capul listei partidului proindependenţă Ciudadanos, care a câştigat majoritatea locurilor din Parlamentul catalan.

Liderul catalan demis Carles Puigdemont i-a propus, vineri, premierului spaniol Mariano Rajoy, să se întâlnească în afara Spaniei pentru a discuta despre criza regională.

Membrii formaţiunilor politice proindependeţă au obţinut 70 de locuri în Parlamentul regional, din totalul de 135 locuri, în timp ce formaţiunile unioniste au obţinut doar 57 de locuri. Această victorie oferă posibilitatea întoarcerii lui Carles Puigdemont în Catalonia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 5