Catastrofele naturale pun presiune pe bugetul lui Warren Buffett

Declin în profiturile lui Warren Buffett? Rar auzim asemenea știri. Dar se pare că seria de uragane și cutremure au afectat serios firma de investiții a legendarului investitor și bilanțul său trimestrial. Buffett are mari rezerve valutare dar și oportunități de investiții pe măsură.

Catastrofele naturale au adus presiune asupra profitului companiei Berkshire Hathaway datorită afacerilor sale cu asigurări și produc o scădere a acestuia în al treilea trimestru. În comparație cu valoarea anului precedent, surplusul a scăzut cu 43% la 4,1 miliarde de dolari, după cum anunță compania de investiții a legendarului investitor Warren Buffett.

Profitul operațional a scăzut cu 29% pentru un total de 3,4 miliarde de dolari. Vina pentru scăderea puternică o poartă minusul operațional de 1,4 miliarde de dolari din afacerile cu asigurări. Uraganele Harvey, Irma și Maria precum și cutremurul din Mexic au lăsat urma adânci. Divizia care deține, printre altele, reasiguratorii Gen Re și compania de asigurări auto Geico, au contribuit în aceeași perioadă a anului trecut cu 272 milioane de dolari la profit.

În ciuda unui trimestru relativ dezamăgitor, rezervele valutare ale Berkshire Hathaway sunt într-o continuă creștere. În perioada raportată, societatea lui Buffett a depășit pentru prima dată pragul de 100 de miliarde de dolari. Astfel că Buffett are la dispoziți sume uriașe de bani pentru preluări. Acest lucru majorează însă presiunea asupra legendarului investitor în vârstă de 87 de ani, pentru a face tranzacții noi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Naturkatastrophen-belasten-Buffetts-Geschaeft-article20116063.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 65