Câți carbohidrați ar trebui să consumăm?

Carbohidrații au primit relativ multe critici în ultimii ani, iar mulți oameni cred în mod greșit că, consumarea lor este o alegere nesănătoasă pentru viață. Cu toate acestea, un studiu major efectuat în SUA a arătat că urmarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați poate reduce drastic durata de viață, în special dacă aceștia sunt înlocuiți cu carne sau produse lactate.

Prin urmare, ce înseamnă de fapt “low carb”, cum afectează o dietă cu conținut scăzut în carbohidrați starea generală de bine dacă suntem consumatori de carne, vegetarieni sau vegani și cât de mulți carbohidrați ar trebui să consumăm? Potrivit dieteticianului și purtătorului de cuvânt pentru British Dietetic Association, Kirsty Bamping, carbohidrații sunt o componentă necesară în dieta oricărei persoane, indiferent că este consumatoare de carne sau nu.

Ghidul guvernamental britanic pentru o dietă sănătoasă recomandă ca doar o treime din dietă să fie reprezentată de alimente nogate în gluten, precum cartofii, pâinea, orezul sau pastele, iar altă treime ar trebui să fie reprezentată de fructe și legume, spune Bamping pentru The Independent.

Acest lucru înseamnă că peste jumătate din aportul zilnic de calorii ar trebui să vină din alimente cu amidon, fructe sau legume. Acest lucru se aplică indiferent că persoana este consumatoare de carne, vegetariană sau vegană. NHS recomandă ca fiecare persoană să consume cel puțin 260 de grame de carbohidrați pe zi.

Cu toate acestea, potrivit Perfect Keto, un site web care promovează controversata dietă ketogenică, o persoană care urmează dieta keto cu conținut scăzut de carbohidrați va atribui circa cinci procente din aportul zilnic de calorii pentru carbohidrați, ceea ce poate conduce la un aport zilnic de carbohidrați de 20-40 de grame.

Ceea ce este evident cu mult mai puțin decât aportul zilnic de carbohidrați recomandat de NHS. Bamping explică faptul că, carbohidrați sunt principala sursă a organismului de energie, ca parte dintr-o dietă nutritivă și echilibrată, pentru că ei sunt descompuși în glucoză când sunt consumați, înainte de a fi absorbiți în sistemul sangvin.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/low-carb-diet-health-concerns-nutrition-carbs-vegetarian-vegan-a8495641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 40