Câți copaci există pe Pământ?

3ri50414

Câți copaci există pe Pământ?

Populația planetei crește continuu, în același timp tot mai multe păduri sunt tăiate. Există astfel mai mulți oameni sau mai mulți copaci pe planetă? Cercetătorii au estimat. Rezultatul lor surprinde. Câți copaci corespund oare unui german?

Peste trei mii de miliarde de copaci cresc în prezent pe Pământ. Asta au concluzionat cercetătorii americani din prelucrarea și analiza imaginilor de satelit, datelor colectate din păduri din toată lumea și cu ajutorul, de asemenea, a calculelor sofisticate efectuate de computere. Numărul este în consecință de opt ori mai mare decât se credea anterior, scriu oamenii de știință pentru jurnalul de știință Nature. De la originile civilizației umane, numărul de arbori s-a redus, cu toate acestea, la aproape jumătate.

Protejarea populației mondiale de copaci, este printre altele importantă pentru împiedicarea schimbărilor climatice și pentru circuitul carbonului din natură. Copacii sunt printre cele mai importante și decisive organisme de pe Pământ și astfel cercetătorii abia încep să înțeleagă expansiunea și răspândirea lor globală.

Explicația aparține lui Thomas Crowther de la Yale University din New Haven (statul american Connecticut), printr-o declarație de a sa cu privire la rezultatul studiului. Copacii stochează cantități importante de carbon și sunt esențiali pentru circuitul substanțelor nutritive și pentru calitatea aerului și a apei, și sunt astfel, dar și în alte numeroase moduri, de importanță vitală pentru oameni. Dar în privința numărului lor au existat până în prezent doar estimări grosolane.

Co-autorul Henry Glick de la Yale University a declarat că diversitatea datelor a permis dezvoltarea de modele care să estimeze numărul arborilor la nivel regional. Pentru Germania numărul copacilor este în jurul valorii de 100 pentru fiecare locuitor al țării, cifră asemănătoare cu cele întâlnire în Ungaria, China sau Republica Dominicană. În Norvegia există cu toate acestea un număr de 3000 de copaci la fiecare locuitor, în Rusia 4500 sau în Bolivia 5400.

http://www.n-tv.de/wissen/Wie-viele-Baeume-gibt-es-auf-der-Erde-article15853311.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =