Update: 19.00. Primul roman impuscat la ”locul de munca,” adica la furat, este sau nu o situatie pentru care sa facem caz ori ba?

60569534-1

UPDATE ora 19.00.

Anchetatorii nu au găsit urme de sânge în interiorul locuinţei, iar procurorii Alberto Nobili şi Antonio Pastore contestă versiunea prezentată de pensionar. În plus, autorităţile italiene au stabilit că românul nu era înarmat.

“Românul a fost împuşcat direct în inimă, în timp ce se afla pe scara exterioară a vilei; nu intrase încă în locuinţă”, a declarat o sursă din cadrul investigaţiei.

Francesco Sicignano, în vârstă de 65 de ani, a fost pus sub acuzare pentru omor calificat, modificându-se încadrarea iniţială, de omor calificat prin exces în legitimă apărare.

Oricum datele esentiale nu se schimba-romanul era pe o proprietate privata la furat.

Românul care a fost prins la furat într-o vilă din Italia si impuscat mortal de proprietar a creat suficienta enotie ca sa devina subiect de presa. Partidul xenofob Liga Nordului îl susţine pe italian spunind ca: “Hoţul a murit la locul de muncă.” Media din cele doua tari comenteaza destul de mult despre amploarea cazului, desi curiozitatea cea mai mare vine din zona publicului larg, prin intrebarea fireasca: se vor linisti sau nu hotii, indiferent ca sunt romani sau nu.

Românul a fost împuşcat mortal într-o vilă situată la periferia oraşului italian Milano în care intrase prin efracţie pentru a fura, proprietarul casei fiind reţinut sub acuzaţia de crimă prin exces în legitimă apărare, o situaţie juridică ce stârneşte polemici în Italia, scrie Corriere della Sera. Partidul xenofob Liga Nordului îl susţine pe italianul care a tras cu arma, susţinând că “hoţul a murit la locul de muncă”.

Incidentul a avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi în localitatea Vaprio D’Adda, situată în provincia italiană Milano.

Francesco Sicignano, un pensionar în vârstă de 65 de ani, trezit de zgomote suspecte, a luat o armă de foc pe care o procurase după mai multe furturi şi a ieşit în holul propriei vile. A observat o persoană în întuneric şi a tras un foc de armă. Apoi a ieşit pe balcon şi a tras alte două focuri în aer, în contextul în care mai multe persoane fugeau din locuinţa sa.

Când a revenit în casă, a găsit corpul unui bărbat necunoscut şi a efectuat manevre de resuscitare, după care a chemat carabinierii. Primul foc de armă a provocat moartea unui român în vârstă de 28 de ani care se pare că intrase în vilă pentru a fura. Complicii românului au reuşit să fugă şi sunt căutaţi de poliţia italiană.

Francesco Sicignani locuieşte în propria vilă cu soţia, cu fiul şi nora, care au copii. Pensionarul italian susţine că a achiziţionat o armă semiautomată după ce casa familiei sale a fost spartă de patru ori în ultimele luni. Polemicile au izbucnit în contextul în care pensionarul italian a fost reţinut sub acuzaţia de omor calificat prin exces în legitimă apărare.

“Din august până acum, din ce ştim noi, vila a fost spartă de patru ori. Sunt oameni buni, au copii în casă. Dacă aş fi fost în aceeaşi situaţie, l-aş fi împuşcat şi eu”, a declarat un vecin.

Carabinierii au stabilit că pensionarul făcuse o plângere pentru furt în urmă cu un an.Partidul xenofob Liga Nordului îl susţine pe italianul care a împuşcat mortal un român.

Matteo Salvini, liderul formaţiunii xenofobe Liga Nordului, a exprimat susţinere pentru pensionarul italian care l-a împuşcat mortal pe român, afirmând că “hoţul a murit la locul de muncă”, iar guvernatorul regional, Roberto Maroni, membru al aceleiaşi formaţiuni, a anunţat că autorităţile locale vor asigura apărarea judiciară a inculpatului.

“Pensionarul a făcut bine că a deschis focul pentru a se apăra, omul intrase în casa lui, şi-a căutat-o”, a declarat Matteo Salvini, liderul formaţiunii radicale italiene Liga Nordului.

“Este aberant ca pensionarul să fie pus sub acuzare. Este vorba de un hoţ mort la locul de muncă”, a subliniat Salvini, citat de ziarul La Repubblica.

“În cazul în care procedurile judiciare vor continua, vom cere suportarea cheltuielilor legale ale pensionarului italian”, a adăugat Salvini.

Guvernatorul regiunii Lombardia, Roberto Maroni, membru al aceluiaşi partid radical, a transmis prin Twitter că împărtăşeşte poziţia lui Savini: “Regiunea Lombardia va suporta cheltuielile pentru apărarea în instanţă a pensionarului care, în legitimă apărare, l-a împuşcat pe hoţul român intrat în casa lui”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 27