CE-A FOST IERI

Snapshot 2013-08-21 22-55-40CE-A FOST IERI IN ORADEA

Asociația „Gata oricând”, cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Bihor,prin organizarea unei tabere in mijlocul naturii a facut o cercetare in zona  Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului cu privire la  cunoasterea de catre localnici daca stiu sau nu ca traiesc in SIT-ul “NATURA 2000”.Rezultatul este ca saracii oameni  nu prea stiu despre acest sit  si ca imbatriniti fiiind chiar sunt deranjati de oaresice dezvoltari in zona, altele decat cele de turism.In septembrie studiul va continua si astept cu emotie sa ii vad utilitatea.

Cu ceva zile in urma s-a finalizat montarea a 147 de banci in Oradea.Norocosul castigator al licitatiei a fost firma nemteana, nu , germana, BELMAR srl.

Contractul făcut între Primăria Oradea şi firma SC Macio a italianului Massimo Burtet s-a dus pe apa sambetei, nu  a Crisului odata cu 500 mii euro garantia care trebuia controlata de primarie.In final, dupa evaluarea facuta de AQUACONS  costul a ceea ce urmeaza sa se faca pentru finalizarea lucrarii nu e 700.000 de euro ci dublu, 1,5 mil euro, suma aprobata pe banda de consiliul primariei.Durerea e, ca pentru evaluare s-a mers pe mana unei singure firme, ceea ce mi se pare suspect, cu atat mai mult cu cat conducerea primariei zice ca la realizarea lucrarii costurile vor scadea-de unde stiu?

BOMBA reala , nu e podul Macio, ci una adevarata, de pe str. Nufărului, unde s-au descoperit 6 proiectile de calibru 76 milimetri provenite din cel de-al Doilea Război Mondial. ISU „Crișana” chemata imediat, a rezolvat problema fara incidente dar atrage atentia bihorenilor că, în cazul în care gasesc asa ceva, urgent sa sune la 112,si sa nu vina cu idei si initiative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =