Ce au nevoie fanii fotbalului pentru deplasarea la CM din Rusia

 


La Campionatul Mondial de Fotbal de anul viitor, ce va avea loc în Rusia, vor participa mulți fani străini. La ce trebuie să fie aceștia atenți? În cazul documentelor există reglementări speciale și excepții. Prin urmare, se recomandă o documentare precisă înaintea călătoriei.

În mod normal turiștii germani, spre exemplu, au nevoie de viză pentru Rusia. Dar fanii fotbalului care se vor prezenta la punctele de verificare cu un bilet pentru Campionatul Mondial, pot să solicite pe internet un număr de identificare pentru fani și vor beneficia de proceduri de acces fără viză.

Așa-numitele Fan-ID sunt obligatorii de asemenea pentru intrarea pe stadion. Fan-ID-urile se pot obține de pe pagina www.fan-id.ru și permit accesul fără viză pe teritoriul Rusiei cu maxim zece zile înainte de primul meci, ce va avea loc pe data de 14 iunie și până la zece zile după finală (15 iulie). Împreună cu Fan-ID suporterii vor putea folosi gratuit mijloacele de transport public local.

În Rusia călătorii trebuie să se înregistreze în localitățile de reședință. În mod normal acest lucru este valabil atunci când stau mai mult de cinci zile în localitate, explică serviciul de vize Visumpoint de la Berlin. Regula este valabilă și pentru suporterii care călătoresc pentru a asista la CM de Fotbal. Este posibil ca termenul de înregistrare să fie mai scurt cu ocazia acestui eveniment. Dar Visumpoint nu ne poate oferi informații concrete până acum.

În timpul Cupei Confederaților ce a avut loc în vara acestui an în Rusia, fanii străini au trebuit să se înregistreze la un oficiu poștal sau de poliție din localitate în termen de 24 de ore de la sosire. Regula spune că de obicei hotelurile sau instituțiile de cazare se ocupă de aceste proceduri de înregistrare. Dar cine închiriază o locuință privată, sau va locui la prieteni, va trebui să facă acest lucru pe cont propriu.

http://www.n-tv.de/reise/Was-WM-Fans-fuer-den-Russlandtrip-brauchen-article20134612.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 63