CE CONTEAZA?

1454630_520573678050115_1367453156_nFRATII MICULA SI ROMANIA

Ceea ce m-a frapat la stirea ca fratii Micula au castigat un proces cu statul roman nu a fost suma castigata de 250 mil de dolari si durata acestuia,ci institutia la care s-a judecat procesul: Centrul International de Reglementare a Disputelor Relative la Investitii (ICSID) de pe langa Banca Mondiala.

Nu stiu la aceasta ora daca acest ICSID se refera doar la investitiile strainilor pe alte teritorii decat cele nationale, dar vin si intreb, ma intreb, si eu ca si dvs, antreprenori cu mandrie nationala, unde putem sa ne judecam cu statul roman pentru investitiile facute de noi si care au suportat efectele negative ale schimbarii regulilor initiale in timpul jocului.

Eu cred in ceea ce spun cei doi frati:“Este o decizie importanta dupa o disputa maraton cu eforturi mari, cu eforturi financiare mari, cu prejudicii de ordinul sutelor de milioane de dolari. Aceasta decizie transmite un semnal pozitiv, ca acolo unde exista legi corecte exista si decizii corecte. Au fost anumite reguli care s-au schimbat pe parcursul jocului, desi noi am investit in zone defavorizate ca investitori suedezi in Romania”.De ce nu am folosi acest precedent pentru miile de investitori onesti romani in Romania si care au(am) falimentat datorita schimbarii legislative precum schimbam sosetele, ca sa nu ma refer la alt articol vestimentar intim.-:)…vezi zambetulsinergic stirii, mai.jos.

 

ALERTA ITM

ITM Bihor, printr-un comunicat de presă, ne spune că şase firme vor să recurgă la concedieri colective luna aceasta şi în prima lună a anului viitor.”Notificările primite de ITM Bihor se referă la intenţia de concediere colectivă a unui număr estimativ de 711 salariaţi din domeniul construcţiilor, comerţului, serviciilor de pază şi turismului, între cele şase societăţi se numără Construcţii Bihor, magazinul Bricostore, specializat în comerţul cu articole pentru casă şi grădină, şi Acomin Deva, firmă care activează tot în domeniul construcţiilor.Statisticile indicau în judeţul Bihor 17.585 angajatori activi, cu un număr total de 159.479 salariaţi la finele lui noiembrie curent.

 

FOTOVOLTAICE LA OSORHEI

                                     S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Valorificarea resurselor regenerabile de energie solară pentru producerea energiei verzi, prin realizarea unei capacităţi de producere a energiei electrice de 0,6 MW, pe panouri fotovoltaice, în comuna Oşorhei” si care se va intinde pe 2,5 ha.Valoarea totală a proiectului este de 19.488.738 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 15.022.645 lei.

Obiectivul proiectului este producerea unei capacităţi de energie pentru asigurarea iluminatului public în comuna Oşorhei şi pentru asigurarea necesarului de energie pentru clădirea Primăriei, Căminul Cultural ale comunei şi Şcoala Generală a comunei prin intermediul unei instalaţii solare.

Ma astept ca datorita economiilor realizate iluminatul de sarbatori din Osorhei sa arate ca cel din imaginea de mai sus,nu-i asa ca ne-ar place tuturor?

————————————————————————————————————————————————————————————-

Smile01-1dg3fzc ……………..in stirea cu cei doi frati vorbeam despre schimbari in timpul jocului si cum te adaptezi rapid……

 

Bula se intalneste pe strada cu un prieten care il intreaba:
-Bula, am auzit ca ti-a murit soacra. Ce-a avut?
-Ceva bijuterii, un televizor si putine economii…
-Nu asta te-am intrebat. Ce i-a lipsit?
-Pai, masina, o casa sau un apartament proprietate personala…
-Bula, DE CE A MURIT?
-A fost la noi in vizita, eu i-am spus sa mearga in pivnita sa aduca niste cartofi, sa facem piure . A cazut pe scari si si-a rupt gatul.
-Ce ghinion! Si ce-ati facut?
-Macaroane cu branza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2