Ce-i doreşte Putin preşedintelui Obama de ziua naţională

 

130807195352-putin-with-obama-story-top

Ce-i doreşte Putin preşedintelui Obama de ziua naţională
Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că speră ca pe viitor să întreţină legături mai bune cu Statele Unite într-un mesaj adresat de ziua naţională omologului său american, Barack Obama. Urările pentru Ziua Independenței sunt făcute într-un moment când relațiile dintre cele două țări se găsesc în cel mai mic declin de după Războiul Rece, alimentate de tensiunile acţiounilr intreprinse de Rusia în Ucraina.

Potrivit site-ului de la Kremlin, Putin “, și-a exprimat o speranță pentru dezvoltarea cu succes a relațiilor dintre cele două țări, bazate pe drepturi egale și utilitarism, în ciuda tuturor dificultăților și neînțelegerile cu care se confruntă în acest moment.” Putin a mai spus că, deoarece cele două țări sunt responsabile pentru securitatea globală, acestea “ar trebui să coopereze nu doar în interesele proprii ci ţinând cont de întreaga lume.”

Moscova s-a plâns în mod repetat că Occidentul nu a luat în considerare interesele sale legitime în Ucraina sau sa fie tratata ca un partener egal. Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni economice specifice cu privire la persoanele fizice și companiile rusești ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

http://edition.cnn.com/2014/07/04/world/europe/russia-us-relations/index.html?hpt=hp_t3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6