Ce faci atunci când ești blocat la un loc de muncă pe care îl urasti?

AAEAAQAAAAAAAAktAAAAJGIyYWZiY2QwLWI4MzItNDUxOS1hODg1LTdiNTgwNjMxODNkMg

Aceasta este o dilemă cu care, cei mai multi dintre noi ne-am confruntat la un moment dat, sau ne confruntăm in prezent. Ce faci atunci când te afli la un loc de muncă pe care chiar nu il suporti? Poate e vorba despre o problemă cu seful, sau despre responsabilitățile de care nu aveai idee atunci cand ai acceptat slujba. Iar acum, indiferent de motiv (e), pur și simplu nu esti în măsură să pleci. Ce faci?

Ai doua posibilitati:

Prima posibilitate este să suferi zi de zi, până când fie esti dat afară pentru atitudinea ta, fie iti găsesti un alt loc de muncă pe placul tau. Intre timp esti în poziția sa aduci pe toata lumea din jurul tau , la starea in care te afli, alungi poltentialii clienți, și duci compania in pierdere. Asta-i o opțiune.

Cealaltă opțiune este sa oferi fericire și sens la locul de munca, indiferent de circumstanțele actuale. Acesta este un ordin depasit. Și, nu am văzut prea mulți oameni care sunt capabili să facă acest lucru 100 la suta din timp. Am văzut că atitudinea este cheia succesului, schimbarii, și posibilitatii de a merge mai departe spre lucruri mai bune.

Deci, cum iti creezi fericirea atunci când ești blocat într-un loc de munca pe care il urăsti?

Imparte ziua in segmente de o ora. De exemplu, imagineaza-ti că trebuie să mergi la o întâlnire de o oră. Iti este groaza de acest lucru, întâlnire inutilă și totul inutil! Acum, imagineaza-ti că, la sfârșitul acestei reuniuni plictisitoare, timp pierdut, vei fi testat cu patru întrebări simple despre cum ai petrecut acea oră:

Am făcut tot posibilul să fiu fericit?

Am facut tot posibilul să găsesc un sens?

Am făcut tot posibilul sa construiesc relații pozitive?

Am făcut tot posibilul sa raman angajat pe deplin?

Dacă ai fi știut că vei fi testat, ce ai fi facut diferit pentru a ridica scorul si pentru care dintre aceste patru elemente?

Aceste intrebari au fost puse la mii de directori din întreaga lume. Unele răspunsuri tipice au fost:

Aș merge în întâlnirea cu o atitudine pozitiva.

În loc să aștept ca cineva să facă ceva interesant, m-aș face eu interesant.

Aș încerca să ajut prezentatorul într-un fel în loc sa il critic in minte.

Aș încerca să construiesc o relație pozitivă cu cineva din incapere.

As acorda atentie si a-şi pune deoparte telefonul mobil.

Sugestia radicală este ca de acum încolo, pretinde că vei fi testat în fiecare oră. La fiecare oră pe care o petreci la acest loc de munca este o oră pe care nu o vei recupera înapoi. În cazul în care ești nefericit, este nefericirea ta, nu a companiei, nici a șefului tău sau a celorlalti.

Prin asumarea responsabilității pentru propriul angajament, vei aduce o contribuție pozitivă la compania pentru care lucrezi . Chiar mai important, incepi sa faci mai bine, si o sa devii mai fericit.

https://www.linkedin.com/pulse/what-do-you-when-youre-stuck-job-hate-marshall-goldsmith

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 35