CE FACI LA BIROU

5-tips-for-onboarding-remote-workers-4b2ae0fd12Ce facem la birou

  Tot mai multe companii le permit angajaţiilor să lucreze de la distanţă. Unele dintre ele renunţă total la un sediu central. Acest lucru presupune ca managerii să găsească tot mai multe metode de a supraveghea angajaţii.

            Mai jos vă prezentăm 5 dintre cele mai eficiente metode de a coordona angajaţii care lucrează de acasă.

1. Angajează oamenii pentru lucrurile pe care ştiu să le facă, nu ce scrie în CV-ul lor. Ce te poate ajuta este să îi testezi înainte de a-i angaja. De asemenea foarte important este să creezi o cultură în care munca este foarte importantă.

2. Fă ca munca de acasă să fie mai mult decât o simplă muncă. Este important să nu ai majoritatea angajaţilor care să lucreze de la birou şi 2-3 angajaţi care să lucreze de acasă, deoarece acei 2 angajaţi vor fi marginalizaţi.

3. Aveţi grijă să nu suprasolicitaţi angajatul. Lucrând de acasă, majoritatea oamenilor nu ştiu separa orele de muncă şi timpul personal. Managerii se tem că oamenii nu vor munci suficient sau calitativ. Dar ei ar trebui să îşi facă griji pentru cei care se suprasolicită, deoarece sunt pasionaţi de muncă. Managerii ar trebui să aibă grijă să îi ajute să îşi împartă timpul între muncă de timpul personal.

4. Stabileşte întâlniri regulate de evaluare, care pot să fie chiar şi prin telefon, Skype sau video chat.

5. Crează o cultură de încredere şi respect. Încrederea este foarte importantă oricând, dar mai ales în situaţia unor angajaţi care lucrează de acasă. Este nevoie de foarte multă încredere pentru a putea lucra cu o persoană pe care nu o vezi zilnic. Acest lucru poate fi asigurat prin nişte vizite periodice.

Nu sunt nişte lucruri extraordinare pe care trebuie să le faci, ceva ce managerii angajaţilor care lucrează la birou nu le fac, dar trebuie ca în această situaţie să ai un pic mai multă grijă, pentru că este o situaţie mai sensibilă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 12