Ce fel de joburi oferă firmele germane pentru refugiați?

3rmt0620

Ce fel de joburi oferă firmele germane pentru refugiați?

Mediul politic vrea să renunțe tot mai mult la interdicția de a munci pentru solicitanții de azil. Iar companiile germane consideră o astfel de atitudine ca fiind una de bun simț. Dar ce ar putea să lucreze refugiații?

Practică, stagii de formare profesională individuală și mai rar posturi fixe. Asta oferă marile companii germane pentru refugiații aflați în căutarea unui job. Chiar și pentru un stagiu de formare există pentru firme un risc prea mare de deportare a persoanei angajate. Unele dintre acestea încearcă să colaboreze cu autoritățile și cu mediul politic pentru a îmbunătăți condițiile refugiaților.

Siemens a pornit în primăvară în Erlangen un program pentru zece practicanți plătiți. Din luna octombrie acest program va fi implementat în alte nouă locații. Purtătorul de cuvânt Michael Friedrich spune că acest lucru va permite trecerea la o stare de normalitate de zi cu zi. Până acum nu a fost preluat nimeni pentru programul de formare, dar acest lucru se va schimba, spune Friedrich.

Chiar și Deutsche Telekom oferă online posturi de practică plătită pentru refugiați. Dar cerințele sunt, cu toate acestea, ridicate: compania caută înainte de toate studenți la economie, iar pentru majoritatea sunt necesare bune cunoștințe de limba germană și engleză. Până acum, Telekom nu a găsit prin această cale nici un fel de practicanți, dar încep să sosească primii candidați.

La Continental există temeri întemeiate că ar putea deveni o odisee a stagiilor de practică. În schimb, furnizorul auto este pe cale să deschidă programe de finanțare pentru refugiați. Tinerii vor putea ca în timpul unui program plătit de practică să își obțină de asemenea și o diplomă profesională și apoi să treacă printr-un alt program de ucenicie. Dar pentru o astfel de ofertă condițiile legale trebuiesc rezolvate împreună cu agențiile de forță de muncă. În schimb feedback-ul este pozitiv, se spune din partea companiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Welche-Jobs-Firmen-fuer-Fluechtlinge-haben-article15891586.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 42