Ce planifică companiile germane în Iran

58758225

Ce planifică companiile germane în Iran

La începutul anului 2016 sancțiunile economice impuse împotriva Iranului ar putea fi ridicate, ceea ce se traduce în deschiderea unei piețe cu 80 de milioane de oameni. Companiile germane sunt deja pe blocurile de start. Dar există de asemenea critici.

Speranțele sunt mari, după ce Iranul a fost izolat timp de aproape un deceniu de piața mondială, datorită sancțiunilor economice stricte, ce ar putea fi ridicate deja de anul viitor, Iranul ajungând la un acord cu Occidentul privind programul său nuclear.

Cel mai recent bilanț arată că mulți manageri de companii germane prevăd oportunități uriașe. Chiar și ministrul federal german al economiei, Sigmar Gabriel (SPD), a călătorit împreună cu o vastă delegație economică către Teheran. Dar alții îndeamnă la atenție.

Este vorba aici despre peste 80 de milioane de oameni, care au nevoie de furnizare de energie, care au nevoie bineînțeles de îngrijire medicală, care vor să se pună din nou pe picioare în afacerile cu gaze și petrol, spune șeful Siemens, Joe Kaeser. Compania cu siguranță nu duce lipsă de oportunități. Din anul 2010 Siemens nu a mai preluat comenzi noi din partea Iranului, volumele vânzărilor erau atunci evaluate la jumătate de miliard de euro.

Cu toate acestea, așteptările sunt în creștere, dar nu fără limită: Înainte de impunerea sancțiunilor în anul 2005, Iranul importa mărfuri “made in Germany” de doar 4,4 miliarde de euro pe an, urmând ca apoi valoarea tranzacțiilor să scadă la mai puțin de 2,4 miliarde, țara ocupând astfel locul 50 printre partenerii comerciali ai Germaniei. Cel mai mult au suferit exporturile de mașini și vehicule, scrie expertul Deutsche Bank, Heiko Peters.

Iar producătorii auto germani se arată prevăzători. BMW este doar la început, la VW au avut loc deja primele discuții la nivel politic. Potrivit șefului Daimler, Dieter Zetsche, vehiculele de la Stuttgart sunt căutate în străinătate. Insiderii din industrie sunt sceptici că mașinile premium germane își pot găsi rapid cumpărători în Iran.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Was-deutsche-Konzerne-im-Iran-planen-article15747986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3