Ce procent din camionetele americane vor fi plug-in până în 2025?

 

Dacă Statele Unite ale Americii se gândesc serios la reducerea emisiilor de carbon provocate de vehiculele din trafic, sub actuala conducere, atunci răspunsul rămâne același – camionetele pick-up reprezintă cheia.

Mai mult de jumătate din reducerea consumului de combustibili fosili este planificată în proiecte pentru camionete pick-up ce vor fi lansate între anii 2022 și 2025. Detroit Auto Show ce a avut loc luna trecută a văzut debutul unor noi generații de camionete pick-up în mărime completă, de la Chevrolet sau Ram, doi din cei mai mari comercianți de camionete de la Detroit.

Chevrolet Silverado 2019 a reușit să elimine puțin peste 200 de kilograme din greutatea sa și a adăugat o construcție din materiale mixte, precum și un nou motor turbodiesel cu șase cilindri în linie pentru a îmbunătăți notele de la eficiența combustibilului. Ram 1500 model 2019 a pierdut de asemenea din greutate, dar a adăugat un sistem hibrid de 48 de volți, care funcționează nu doar la pornire sau oprire pentru a recupera o parte din energia pierdută.

Electrificările în afara unor hibrizi-ușori au lipsit cu desăvârșire, însă cei de la Ford au anunțat de asemenea lansarea unui Ford Ranger în 2019, o camionetă de dimensiuni medii. Un Ford F-150, camionetă de mărime normală, va fi lansat de asemenea cel mai probabil în anul 2020, ca model pentru anul 2021. Dar nu se aude încă nimic despre camionete hibride de tip plug-in, deci nu există concurență pentru anunțul Tesla care spune că brandul va oferi un pick-up complet electric în următorii patru ani.

Un sondaj realizat printre utilizatorii Twitter cu privire la ponderea pe care camionetele full-size electrice o va constitui până în anul 2025 a arătat că majoritatea (33%) respondenților cred că până atunci cel puțin 20% din piață va fi ocupată de camionete plug-in.

https://www.greencarreports.com/news/1115049_what-percent-of-us-full-size-pickup-trucks-will-plug-in-by-2025-twitter-poll-results

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 30