Ce se întâmplă cu automobilele electrice care au fost inundate? – Partea II

Imagini pentru flooded cars

Atunci când jurnaliștii s-au adresat Nissan pentru comentarii, purtătorul de cuvânt al companiei, Jeff Wandell, a declarat că toate componentele de înaltă tensiune, cum ar fi bateria, motorul sau invertorul sunt toate protejate de apă. Acesta a mai adăugat că pachetul de baterii nu ar trebui reconstruit sau înlocuit.

Alt expert a menționat că litiul este extrem de inflamabil și produce o căldură imensă dacă este expus la apă, dar în general celulele unei baterii de mașină sunt etanșate și protejate de infiltrații. Pachetele de baterii care au dimensiuni mai mari și circuitele lor interne se pot însă îmbiba cu apă și se pot avaria în anumite automobile.

În afară de asta, mașinile electrice sunt susceptibile la orice fel de pagube provocate de apă, la care automobilele clasice sunt imune. Circuitele și plăcile electronice pot ajunge să se oxideze. Chiar dacă ele nu cedează la prima vedere, duarata lor de viață ar putea fi redusă dramatic.

Apa în covoare, scaune, centuri de siguranță și alte părți componente pot dezvolta mucegai, care poate deveni un pericol pentru respirație. Diferența dintre o mașină care care a stat în apă dulce și una care a stat în apă sărată, este semnificativă, dar pagubele cauzate de o inundație sunt majore în ambele cazuri.

https://www.greencarreports.com/news/1118889_what-happens-to-electric-cars-that-have-been-flooded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2