Ce se întâmplă cu automobilele electrice care au fost inundate?

Imagini pentru flooded cars

Se vorbește mult în ultima perioadă despre uraganul Florence, dar ce se întâmplă cu mașinile electrice? Asta este întrebarea pe care mulți proprietari și-o pun după ce uraganul secular a turnat cantități impresionante de apă peste Carolina de Nord, acolo unde există o mișcare deloc neglijabilă în favoarea automobilelor electrice.

Răspunsul este variabil. Jurnaliștii au discutat cu diferiți experți din domeniul automobilelor electrice și au primit o sumedenie de răspunsuri. Un utilizator de pe YouTube, Rich Rebuilds, a devenit faimos după ce a reconstruit un Tesla Model S pe care l-a cumpărat cu 14.000 de dolari, acesta fiind inundat în urma uraganului Sandy din New Jersey în anul 2012.

În timp ce întreaga baterie, motorul și electronica de propulsie este amplasată în partea inferioară a automobilului, compania de asigurări a declarat că acel exemplar de Model S este o daună totală.

Când Rich a început să dezmembreze mașina a descoperit că după ce aceasta a stat în apă sărată, pachetul de baterii a fost îmbibat cu apă. Doisprezece din șaisprezece module erau în stare bună. Unul din cele patru module care nu au fost atât de afectate a început să explodeze pe măsură ce îl demonta.

Chiar dacă Rich a reușit în cele din urmă să reconstruiască mașina, lecția este că orice baterie care a fost scufundată apă sau în special una care a stat multă vreme în apă poate conține tensiuni foarte ridicate sau chiar letale și ar fi nevoie să fie manipulate de experți.

https://www.greencarreports.com/news/1118889_what-happens-to-electric-cars-that-have-been-flooded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 1