Ce trebuie sa faci pentru a-ţi ajuta copii sa atingă succesul ?

AAEAAQAAAAAAAAl3AAAAJDVkMTI4NzBiLTczMDktNDA0Ny05OGY0LTA2OTJhZWQwYzYzYw 

Învățați-i să se concentreze!

Atenția este abilitatea esențială pentru învățare. Capacitatea specifică pentru păstrarea atenției în momentul în care doreşti este numită control cognitiv. Circuitele de control cognitiv trec prin cortexul prefrontal, care acționează ca centru executiv al minții. Aceasta este o parte a creierului care ne permite să rezistăm la distragerea atentiei, inhiba impulsurile dăunătoare, întârzie mulțumirea în vederea atingerii obiectivelor noastre, si ne pregateste să învăţăm și să rămânem concentraţi pe obiective. Cercetările au arătat că invaţînd copiii sa practice mindfulness a crescut capacitatea acestora de a ignora distragerea și de a se concentra. Controlul cognitiv a fost dovedit a fi un predictor mai bun al succesului financiar, când cineva a ajuns la 30 de ani decat IQ-ul din copilarie sau averea familiei în care au crescut.

Focalizarea și Inteligența emoțională

Un astfel de control este, de asemenea, o parte esențială in dezvoltarea inteligenței emoționale. Pentru a fi inteligent emoțional, trebuie în primul rând să fim conștienți de noi înșine și de sentimentele noastre. Conștiința de sine emoțională este o competență de bază care necesită să se concentreze spre interior.

Cum sa ajuti copii să se concentreze

Copiii de toate vârstele pot învăța tehnici simple de mindfulness prin exerciții adecvate vârstei.În Triple Focus, Daniel Golman a scris despre vizitarea unei clase de gradul doi care a folosit animalele preferate ale copiilor într-un exercițiu de respiratie numit Buddies. Profesorul i-a explicat acestuia că elevii ei au fost mai calmi și mai în măsură să se concentreze în zilele când au intreprins sesiuni scurte ale acestui exercițiu.

https://www.linkedin.com/pulse/want-kids-succeed-teach-them-focus-daniel-goleman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 91