Ce trebuie sa stii despre termenele si modaliatatea de plată a amenzilor contraventionale

amenzi1

Pentru ca mulţi cetăţeni nu au cunostinta de termenele si modalitatile de plată a amenzilor contraventionale, Primaria Oradea a relatat pe site cateva dintre detaliile importante in plata amenzilor.

Procesul verbal de contraventie presupune:- Întocmirea de către agentul constatator a procesului verbal de contravenţie.

– Comunicarea acestuia contravenientului, pe loc sau în termen de două luni de la data aplicării. Comunicarea în termenul de două luni se face de către organul emitent al procesului verbal de contravenţie.

– După comunicarea acestuia către contravenient, în cazul în care procesul verbal nu a fost contestat, acesta se transmite de către organul emitent Direcţiei de Finanţe Locale a Primăriei din localitatea de domiciliu a contravenientului.

– În termen de aproximativ 15 zile de la transmiterea către Primărie, procesul verbal este înregistrat în baza de date a Direcţiei de Finanţe Local a Primăriei.

În cazul achitarii amenzilor in 48 de ore, se pot achita pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la incheierea procesului verbal, sau de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ. Amenzile se pot achita prin următoarele modalităţi de plată:

–        în numerar la:

o casieria Primăriei Oradea

o casieria altor primării din România

o unităţile CEC Bank din Oradea şi din alte localităţi

o unităţile Poştei Române din Oradea sau mandat postal în unităţile din alte localităţi

o la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României

–        prin virament bancar în contul RO53TREZ0762035010101XXX deschis la Trezoreria Oradea

–        online:

www.oradea.ro secţiunea plăţi online

www.ghiseul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 48