Cea de-a patra rundă de discuţii dintre SUA şi Cuba s-a încheiat fără progrese

us-cuba-relations

Cea de-a patra rundă de discuţii dintre SUA şi Cuba s-a încheiat fără progrese

Cea de-a patra rundă de discuții diplomatice din Washington DC între SUA și Cuba din s-a încheiat fără vre-o veste în legătură cu deschiderea ambasadelor, au declarat oficialii. Cu toate acestea, oficialii au spus că vor fi în stare să facă “progrese semnificative” în restabilirea relațiilor diplomatice în timpul sesiunii de două zile.

Potrivit Voice of America, cele mai recente discuții sunt axate pe problemele care implică redeschiderea ambasadelor după ce relațiile diplomatice au fost întrerupte în urmă cu peste 50 de ani. Primul aspect este legat de relaţiile diplomatice, iar cel de-al doilea aspect important este cel al restricțiilor privind diplomații americani care călătoresc în Cuba. Pe 20 mai, diplomații cubanezi au depăşit un obstacol major în discuțiile de a avea acces la serviciile bancare din SUA.

Cele două țări au început să-şi reconstruiască relațiile diplomatice după o întâlnire istorică între președintele american Barack Obama și președintele Cuba Raul Castro în decembrie. Cei doi președinți au anunțat pe17 decembrie că ambele țări doresc restabilirea relațiilor diplomatice depline.

http://www.ibtimes.co.uk/us-cuba-fourth-round-talks-end-no-embassy-announcement-1502627

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 18