Cea mai gravă catastrofă ecologică din istoria Braziliei, un proces civil corespunzător va fi intentat luni de către guvern

22a4d17725f3cb1c133dab227c6ea54c

În Brazilia potopul a rupt un baraj și milioane de tone de nămoluri toxice s-au deversat peste locuințele oamenilor. Se vorbește despre cea mai gravă catastrofă ecologică din istoria Braziliei. Companiile responsabile nu vor însă să știe nimic despre incident.

La trei săptămâni după ruperea unui baraj din Brazilia, cu un bilanț care arată treisprezece persoane decedate și alte unsprezece date dispărute, statul vrea să dea concernele de construcții în judecată.

Procurorul general Luis Inacio Adams a spus că se gândește la o sumă estimată de 4,9 miliarde de dolari. Cu această sumă vor fi căutați oamenii dați dispăruți, despăgubite familiile victimelor și râul Rio Doce va fi epurat, după ce a fost contaminat cu deșeuri toxice în urma potopului. Un proces civil corespunzător va fi intentat luni de către guvernul brazilian, împreună cu statele federale Minas Gerais și Espirito Santo.

Cu câteva ore înainte, gigantul energetic Vale a recunoscut existența urmelor de plumb și arsenic în al doilea cel mai mare râu din țară, dar a respins însă răspunderea pentru această catastrofă ecologică.

Directoarea responsabilă de resurse umane, sănătate și siguranță la compania Vale, Vania Somaville, a spus la o conferință de presă de la Rio de Janeiro că în diferite locuri de pe Rio Doce (râul dulce) din sud-estul Braziliei au fost identificate posibile contaminări cu nichel și crom.

Cu toate acestea, materialele toxice s-ar fi aflat anterior în patul râului sau la marginea Rio Doce, spune Somaville. Vestea bună este că substanțele nu se dizvolă în apă, iar pH-ul a rămas neschimbat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BHP-und-Vale-sollen-4-9-Milliarden-zahlen-article16452556.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 42