Cea mai ieftină mașină electrică din Germania la 12.000 de euro

Automobilele electrice nu sunt încă potrivite pentru aventuri pe distanțe lungi. Dar ca și vehicule de oraș, ele oferă două mari avantaje: nu produc emisii la nivel local și au costuri de operare foarte reduse. Producătorul german e.GO Mobile vrea să vândă anual 20.000 de mini-vehicule electrice.

Producătorul auto e.GO Mobile din Aachen a vândut deja prima sa producție anuală din automobilul electric e.GO Life. Cererea pentru automobile de oraș este tot mai mare și este atât de ridicată încât acest start-up are planuri pentru lucrul în schimburi, se spune în presă. Compania a primit deja 814 comenzi de la clienți privați, după doar două luni.

La sfârșitul lunii mai 2019 se va introduce al doilea schimb în partea de producție, iar atunci volumul anual va ajunge la 20.000 de unități, a anunțat Günter Schuh, directorul executiv. Schuh este profesor la RWTH Aachen și specialist pentru tehnologie de producție. Schuh a fost implicat de asemenea în dezvoltarea StreetScooter, un vehicul electric de transport marfă produs pentru Deutsche Post / DHL.

Mini-vehiculul electric va avea o autonomie de 100 de kilometri. Modelul .GO are o lungime de doar 3,35 metri, fiind un vehicul electric de dimensiuni reduse, similare cu cele de la un Smart. Acumulatorul relativ mic permite doar o autonomie de circa 100 de kilometri. Cu toate acestea, vehiculul este în prezent cel mai ieftin automobil electric de pe piața germană: e.GO costă 15.900 de euro, iar dacă se ia în considerare prima de achiziție oferită de guvernul german, în valoare de 4000 de euro, atunci prețul ajunge la fix 12.000. Pentru acești bani există deja disponibile pe piață multe modele concurente cu motor pe benzină. Tot de dimensiuni relativ reduse. Mai ieftin de atât nu se poate în prezent în lumea electromobilității.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/e-go-mobile-aus-aachen-11-900-euro-deutschlands-guenstigstes-elektroauto-koennte-ein-verkaufsschlager-werden_id_7504853.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63