Cea mai mare bancă din lume desființează obiectivele de vânzare

d2927a918d6fae671803ed70fd35f7b5

În scandalul privind conturile falsificate, marea bancă americană Wells Fargo vrea să facă cercetări. La o verificare se va arăta cine și ce a știut. Instituția va ajusta, de asemenea, practicile îndoielnice din activitățile de vânzare.

Acuzațiile cântăresc greu: angajați ai celei mai mari bănci din lume ar fi manipulat sistematic clienții în alegerea unor produse financiare costisitoare, pe care aceștia nu le-ar fi solicitat. Angajații ar fi vrut ca prin acest lucru să își atingă obiectivele de vânzări. De asemenea, angajații Wells Fargo ar fi deschis circa 2 milioane de conturi pentru clienți fără știrea acestora, unele dintre conturi cu comisioane mari. Aceste comportamente sunt inacceptabile, spune ministrul american de finanțe, Jack Lew. Acestea trebuie urmărite și oprite.

Ca și reacție, Wells Fargo a anunțat că în afacerile cu clienți privați nu vor mai fi fixate obiective de vânzări. Datorită procedurilor ilegale, instituția a dat deja afară 5300 de angajați. 10% dintre aceștia au fost manageri sau alte forțe de conducere, spune directorul financiar John Shrewsberry. Există printre aceștia și directori de filiale. La o verificare se va stabili exact cine și ce știe, spune Shrewsberry la o reuniune din industrie.

Wells Fargo a avut de-a face săptămâna trecută cu proceduri în care sunt implicate trei autorități americane, fiind nevoită să achite amenzi de 185 milioane de dolari. De asemenea, clienții afectați ai băncii vor primi compensații în valoare totală de cinci milioane de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Weltgroesste-Bank-schafft-Verkaufsziele-ab-article18634856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 24