Cea mai mare rechemare în service din istoria SUA: 34 de milioane de automobile

_83104062_0299df0e-8e9f-4331-a4fc-c48ddf0210a3

Cea mai mare rechemare în service din istoria SUA: 34 de milioane de automobile

Producătorul japonez de airbaguri Takata a anunţat că mecanismele airbagurilor din aproape 34 de milioane de maşini sunt defecte. Acest lucru va duce la cea mai mare rechemare din istoria automobilelor din SUA, care afecteaza modelele a 11 producatori auto. Numărul estimarilor este aproape dublu faţă de cele anterioare.

Autoritățile de reglementare din SUA au declarat că Takata nu a descoperit încă, cauza defectelor. Airbagurile au fost legate de șase decese si mai mult de 100 de leziuni.
“Astăzi este un pas inainte important pentru siguranţa publică”, a declarat secretarul american de Transport Anthony Foxx. Iniţial rechemările au fost făcute în zonele cu umiditate mai mare din SUA, extizându-se apoi la nivel naţional. Săptămâna trecută, producătorii de automobile japonezi Honda și Daihatsu au declarat că vor rechema aproximativ cinci milioane de mașini la nivel mondial pentru a înlocui airbagurile făcute de Takata.

Toyota si Nissan, de asemenea, au rechemat 6,5 milioane de vehicule pentru aceeași problemă. Honda a declarat ca modelele afectate includ subcompactul Fit și nu ar afecta masinile vandute in Statele Unite, unde au avut loc cele mai multe decese.

http://www.bbc.com/news/business-32806056

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 66