Cea mai mare rezervație de pe Pământ

b3258745940c145abb561c41a6e0239b

O comisie formată din 24 de state și Uniunea Europeană a dezbătut ani de zile și a ajuns la un compromis istoric. Marea Ross, ținut neexplorat de om, aflat în apropierea coastei Antarcticii, va fi declarată rezervație naturală. Rusia este ultimul membru care își dă acordul.

În largul coastei Antarcticii se va forma cea mai mare rezervație naturală maritimă din lume. Ținutul protejat este Marea Ross, o regiune de importanță ecologică deosebită și va curpinde o suprafață de 1,55 milioane de kilometri pătrați. Acest lucru este prevăzut în acordul care a fost semnat în orașul australian Hobart, de 24 de state și de către Uniunea Europeană, după ani de negocieri.

În marea parte a noii rezervații și anume pe o suprafață de 1,12 milioane de kilometri pătrați, pescuitul va fi interzis. Suprafața noii rezervații este aproximativ egală cu suprafețele Germaniei, Franței și Marii Britanii luate la un loc.

Negocierile au început în anul 2012. În ultima vreme doar Rusia s-a mai opus formării acestei rezervații, pentru că se temea de efectele negative asupra flotei de pescuit. Noul compromis aduce echilibru între activitățile de protejare a mărilor, activitățile de pescuit sustenabil și interesele cercetătorilor, spune Ministrul de Externe al Noi Zeelande, Murray McCully, la Hobart.

http://www.n-tv.de/wissen/Riesige-Meeresschutzzone-in-der-Antarktis-ein-historischer-Deal-article18954671.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 44