Cea mai rapidă mașină electrică de curse din lume


Prototipul Perrinn este considerat a fi cea mai rapidă mașină electrică de curse din lume și va fi propulsat de trei motoare Formula E. Constructorul britanic Perrin, care are planuri ambițioase de a duce o mașină electrică în circuitul de 24 de ore de la Le Mans, a încheiat un parteneriat cu un furnizor anonim de sisteme de propulsie FE pentru furnizarea de motoare pentru prototipul său 424 ce se bazează pe LMP1.

Motoarele, două din ele propulsând axa spate și unul care pune în mișcare cea frontală, va oferi o putere totală de 750 kW pentru 424, echivalentul a puțin peste 1000 de cai putere. Fondatorul mărcii, Nicolas Perrin, a declarat pentru Autosport că a fost încheiat un parteneriat cu unul din furnizorii actuali ai FE pentru a-i folosi în sezonul patru (2017-2018), dar nu putem spune care este acesta până ce afacerile nu au fost demarate.

Motoarele FE sunt limitate de lege la 200 kW, dar pot să obțină mai mult, urmând a fi folosite acum la capacitate maximă, ceea ce oferă peste 1000 de cai putere. Echipa din Yorkshire va cumpăra celule direct din magazine pentru a asambla propriile baterii, aranjate în nouă module cu 64 de celule fiecare. Perrin, un fost inginer de curse și design în Formula 1, lucrează acum pentru a strânge 2 milioane de lire pentru a construi prototipul 424 și pentru a realiza testele inițiale.

El are încredere că poate avea mașina în stare de funcționare în șase luni după ce începe procesul de construcție. Perrin crede că o mașină care va cântări 1200 de kilograme, cu doar 330 kg în plus față de concurentul hibrid P1, poate atinge timpi de circuit undeva între modelele LMP1 și P2. Este de așteptat să atingă o viteză maximă de 355 km/h și o accelerație de la 0 la 100 în doar două secunde.

https://insideevs.com/this-perrinn-prototype-features-3-formula-e-electric-motors/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 8