Cea mai rapidă stație de încărcare din lume – 200 km în 8 minute

Compania elvețiană ABB a lansat stația sa încărcare rapidă, numită Terra High Power, care poate oferi o putere impresionantă, de 350 kilowați, încărcând la o rată de trei ori mai rapidă decât orice Tesla Supercharger. Va permite încărcarea super rapidă a mașinilor electrice, dar numai atunci când acestea vor fi capabile să profite de această putere.

Această stație de încărcare rapidă poate pune în mișcare electronii din baterie atât de rapid încât un vehicul mediu ar putea obține 200 de kilometri de autonomie în doar 8 minute. Pentru ca mașinile electrice să fie acceptate pe scară largă ca vehicule potrivite călătoriilor pe distanțe lungi, va fi nevoie de astfel de stații de încărcare cu capacitate extraordinară. Sau chiar mai mult, dacă e să luăm în considerare faptul că automobilele cu combustibili fosili pot fi alimentate în decurs de doar câteva minute. Atunci când proprietarul nu se află într-o călătorie pe distanță lungă, vehiculele electrice pot fi încărcate acasă pentru doar o fracțiune din prețul energiei care va fi afișat la o astfel de stație.

Actuala infrastructură de încărcare este mult mai lentă. O stație CHAdeMO poate livra până la 62,5 kW, specificațiile lui J1772 permit încărcare de până la 19,2 kW, iar actualele Tesla Supercharger vor pompa energie într-un model S la 120 kW. Deci pasul până la 350 kW este un salt extrem de important. Elon Musk nu pare să fie impresionat însă de o stație de încărcare cu 350 kW. Când a fost întrebat în 2016 despre puterea următorului Tesla Supercharger (versiunea a treia) el a răspuns că 350 kW este puțin, poate de ajuns pentru jucăriile unui copil.

Reîncărcarea unei baterii la viteze ultra-rapide nu este deloc o glumă din punct de vedere tehnic. După cum explică experții intervievați, procesul de umplere a unei baterii cu litiu se aseamănă foarte mult cu umplerea unei cutii de lapte cu apă folosind instalația cu presiune de la o spălătorie auto. Dacă este complet goală, se apasă trăgaciul și umplerea durează foarte puțin, presiunea trebuie ajustată imediat, sau apa va face spumă și va da pe dinafară. Iar aici este punctul în care bateria unui EV are de suferit.

https://newatlas.com/abb-350kw-fast-charger/54377/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 37