CEASCA HITLER

  • 140409_1857_tasse_chinaMagazin de mobilă din Bielefeld retrage cești cu poza lui Hitler

O casă de mobilă din Bielefeld, oraș din Nordrhein-Westfalen, retrage 175 de cești pe care sunt imprimate ștampile cu imaginea fostului dictator. Designerul nu știa despre acest aspect.

 

Este un amestec confuz de kitsch și nazism ce a fost conceput la celălalt capăt al lumii. Între trandafiri și un poem de dragoste în limba engleză stă un pic decolorat un timbru de 30 Pfennig, cu un portret al lui Adolf Hitler din profil (pentru filateliști, Imperiul german, număr Michel 794). Iar la acestea se mai adaugă o marcă poștală cu zvastica din perioada nazistă.

 

Fără a fi știut că pe cești este inscripționat criminalul în masă, un magazin de mobilă din Renania de Nord-Westfalia a comandat 5000 astfel de piese din Orientul Îndepărtat și a cerut pentru unele din ele 3 euro la proprile rafturi. Acum, compania Zurbrüggen cheamă înapoi produsul. 175 de cești s-au vândut deja, până ca firma să își dea seama de eroare. Cine returnează produsul poate obține un cupon de aproximativ 20 de euro.

 

Motivul pentru incident este, cel mai probabil, lipsa de sensibilitate a producătorului chinez față de istoria Germaniei. Designerul nu a avut nici o idee că acolo este tipărit portretul fostului lider german, spun de asemenea proprietarul și CEO-ul companiei. Aceștia au mai declarat că pentru vânzarea acestor obiecte responsabil nu este decât un lanț de circumstanțe nefericite și a cerut scuze pentru accidentul teribil. Personalul pur și simplu nu a observat atunci când piesele au fost despachetate.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/import-aus-fernost-bielefelder-moebelhaus-ruft-tassen-mit-hitler-bild-zurueck-1.1933939

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4