CEASUL DESTEPT

google-watchGoogle este aproape de lansarea unui ceas inteligent

Google se află în faza finală a dezvoltării unui ceas inteligent (smartwatch) şi discută cu furnizorii din Asia pentru a începe producţia de serie a gadgetului, posibil în câteva luni, au declarat surse apropiate situaţiei pentru cotidianul Wall Street Journal. 

Noul dispozitiv, care va rula sistemul de operare Android, va fi integrat cu Google Now, programul de asistenţă vocală al companiei, a afirmat o sursă.

Google a lucrat şi la reducerea consumului de energie, astfel încât să nu fie necesară încărcarea frecventă a bateriei.

Ceasul va comunica cu alte gadgeturi şi va putea accesa informaţii, precum programul călătoriilor, din contul de email al utilizatorului. Dispozitivul ar putea fi pregătit pentru producţia de serie în câteva luni, a adăugat sursa citată.

Pentru Google, lansarea unui ceas inteligent ar ajuta compania să păstreze utilizatorii la sistemul Android şi să nu rişte să-i piardă în favoarea rivalilor Apple sau Microsoft.

Mai multe companii, inclusiv Samsung, au lansat deja ceasuri inteligente, însă acestea nu au generat interes puternic, din cauza funcţiilor limitate şi preţului ridicat.

Apple lucrează, de asemenea, la propriul ceas inteligent, afirmă surse apropiate situaţiei.

Odată cu îmbunătăţirea aplicaţiilor, gadgeturile purtate de utilizator vor fi adoptate la scară tot mai largă şi vor deveni o nouă piaţă pe care se vor lupta marii jucători, precum Google şi Apple, afirmă analiştii.

Vânzările de astfel de gadgeturi sunt estimate să atingă 485 milioane de unităţi până în 2018, potrivit firmei de cercetare ABI Research.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 22 = 28