Cehia introduce masuri suplimentare de securitate pe aeroporturile internationale

Guvernul ceh a aprobat luni introducerea unor sisteme de identificare a numerelor de inmatriculare ale vehiculelor si a trasaturilor faciale la aeroporturile internationale din provincie, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Toate aeroporturile internationale din Cehia vor fi dotate si cu scanere pentru documentele de identitate si cartile de imbarcare.

Premierul Bohuslav Sobotka a anuntat intr-o conferinta de presa ca noile masuri de securitate vor costa aproximativ 672 de milioane de coroane (circa 25,5 milioane de euro). Fondurile necesare vor fi asigurate de guvern, iar sistemele vor fi functionale inainte de sfarsitul anului 2020. Alte 89 milioane de coroane (3,4 milioane de euro) sunt prevazute pentru modernizarea securitatii pe aeroportul din Praga.

Potrivit ministerului de interne, aeroporturile internationale din Karlovy Vary, Brno, Ostrava si Pardubice nu au sisteme de securitate suficient de bine integrate, au o capacitate redusa de control al obiectelor periculoase si substantelor chimice, nu sunt acoperite de detectoare de radiatii si prezinta deficiente in privinta accesului in zonele interzise publicului. Ministerul intentioneaza sa le aduca la acelasi nivel cu aeroportul international din Praga din punct de vedere al sigurantei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1