Cei 6 dușmani emoționali din mintea ta

 

rohnfacingtheenemieswithin

Ce poate distruge ambițiile, averile noastre, relațiile noastre sau viețile noastre? Inamicii spectatori din noi, cei cu care ne confruntăm din interior, cei pe care ar trebui sa-i distrugem înainte de a ne distruge ei pe noi. Există șase astfel de inamici in noi, pe care trebuie sa-i doboram:

  1. Frica

Noi nu suntem născuți cu curajul in noi, dar nici cu frica. Poate că unele dintre temerile noastre sunt aduse de propriile noastre experiențe, de ceea ce cineva ne-a spus, de ce am citit și auzit. Anumite temeri sunt valabile, cum ar fi mersul pe jos singur într-o parte proastă a orașului, la ora 2 dimineața. Dar, odată ce învățăm, sa evitam această situație, nu vom avea nevoie să traim cu frica.

  1. Indiferenta

Indiferenta este ca o boala tragica. Unii vor spune: “Ho-Hum, nu imi fac griji.Voi merge doar drept “. Dar iată o problemă cu acest lucru. Nu ne putem proiecta drumul spre partea de sus a muntelui.

  1. Indecizia

Nehotărârea este hoț de oportunitate și de întreprindere. Acesta ne va fura șansele pentru un viitor mai bun. Trebuie să gasim o sabie pentru acest inamic.

  1. Îndoiala

Sigur, există suficient loc pentru scepticism sănătos. Nu putem crede totul. Dar, de asemenea, nu putem lăsa îndoiala să ne conduca. Mulți dintre noi se îndoiesc de trecut, de viitor, unii de altii, se îndoiesc de guvern, de posibilitățile și de oportuitati. Cel mai rău dintre toate, ne îndoim de noi insine. Îndoială va distruge viața noastră și șansele noastre de a reusi. Acesta va goli atât conturile noastre bancare și inimile noastre. Îndoiala este un dușman.

  1. Grijile

Cu totii avem griji, dar nu putem lăsa să ne copleseasca. Cateodata ingrijorarile pot fi utile. De exemplu dam sa trecem strada insa ne ingrijoram sa nu fim accidentati asa ca ne asiguram de mai multe ori. În schimb, nu ne putem lasa coplesiti de griji. Grijile ca nu vom reusi, ca nu vom avea ceea ce ne dorim etc. Prea multe griji ne distrug psihic, dar si sansa de a realiza intr-adevar marile obiective.

  1. Timiditatea

Precautia excesiva este abordarea timidă a vieții. Timiditatea nu este o virtute (spre deosebire de umilință). De fapt, aceasta poate fi o boală. Dacă ne lăsam, ne va cuceri. Dacă suntem timizi, nu vom reusi sa fim promovati, nu vom avansa și nu vom creste sa devenim puternici. Trebuie să evitam precautia excesiva.

http://www.success.com/article/rohn-the-6-emotional-enemies-inside-your-mind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 93 =