Cei afectaţi de scoaterea sortimentul de benzină Eco Premium pot primi despăgubiri

pompa

Cei care aveau nevoie de sortimentul de benzină care a fost scos de pe piaţă de către companiile petroliere amendate de Consiliul Concurenţei (CC) ar putea obţine despăgubiri, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

“Toţi aceea care au fost afectaţi de scoaterea de pe piaţă a sortimentului de benzină respectiv, pentru care cele şase companii petroliere au fost amendate, care poate au fost nevoiţi să-şi schimbe maşinile, ar putea primi despăgubiri pe baza deciziei CC. Este vorba despre o directivă europeană, pe care urmează să o transpunem în legislaţia naţională în următoarele luni şi care care facilitează despăgubirea victimelor acţiunilor anticoncurenţiale”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Reamintim că, anul trecut, Autoritatea de Concurenţă a amendat şase companii petroliere pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale privind eliminarea de pe piaţă a unui sortiment de benzină (Eco Premium).

Chiriţoiu a arătat că, într-o situaţie anterioară, una dintre companiile investigate a ales să plătească despăgubiri victimelor practicilor anticoncurenţiale şi să-şi reducă astfel amenda.

“Compania din Otopeni şi-a recunoscut vinovăţia şi, ca să primească o reducere a amenzii, s-a angajat să plătească despăgubiri celor care au achitat în plus pentru conectarea la sistemul de gaze. Vrem ca în deciziile noastre să înglobăm un plan de despăgubiri ale victimelor practicilor anticoncurenţiale, reducând amenzile pentru companii. Este o practică preluată din Statele Unite, care funcţionează şi în Europa”, a adăugat preşedintele CC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1