Cei cu studii la o scoală privată câştigă mai mult decat absolvenţii din şcolile de stat

eton-school

Cei care au terminat studiile la o scoală privată câştigă mai mult în comparaţie cu absolvenţii din şcolile de stat, arată un nou studiu realizat în UK
Absovenţii din şcolile private câștiga în medie, aproape 194,000 lire sterline, în primele etape ale carierei lor, mai mult în comparație cu colegii de la școlile de stat, în conformitate cu Thinktank Social Market Foundation.

Un raport al organizației a calculat pentru prima dată “prima salarizare”, a celor care au studiart în școli private. Studiul a constatat că cei cu vârstele între 26 și 42 care frecventează o școală independentă vor câștiga un total de 193,700 de lire sterline (243,440 de euro) mai mult decât cei care frecventează o școală de stat. Chiar și atunci când factori, cum ar fi mediul familial și realizarea educației timpurii, sunt contabilizate, primul salar persistă la 57,653 de lire, potrivit cercetărilor.

Social Market Found a găsit o explicaţie acestui lucru si spune că elevii au parte de o mai bună pregătire în scolile private decât în cele de stat. Astfel când vine vorba de salarizare acest lucru are o contribuţie majoră la diferenţele de salar. Un elev care a terminat studiile la zi într-un liceu privat are de 55 de ori mai multe sanse de a castiga un loc la Cambridge și de 22 ori mai multe sanse de a merge la o universitate de top, decât un elev de la o școală de stat, mai scrie raportul.

http://www.ibtimes.co.uk/private-school-kids-earn-194000-more-state-peers-1455133

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 59 =