Cei care depoziteaza deseuri pe domeniul public sunt sanctionati de politisti

Pe parcursul lunii ianuarie, poliţiştii locali au surprins 12 persoane în timp ce depozitau pe domeniul public moloz sau aruncau diverse resturi de alimente: chiştoace de ţigară, pungi goale, peturi, coji de seminţe etc. Persoanele în cauză au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 3.800 lei.

Pe timpul efectuării patrulării în zonele de responsabilitate, politistii locali vor urmarii respectarea legislaţiei referitoare la curăţenie, atât în perimetrul zonelor de locuit, cât şi în zonele aglomerate ale oraşului.

Poliţiştii locali se confruntă cu diverse asemenea cazuri, în care unii cetăţeni nu respectă mediul înconjurător, considerând că depozitarea resturilor menajere sau a molozului rezultat din construcții pe domeniul public este un gest firesc, nu un prejudiciu adus mediului înconjurător şi imaginii oraşului Oradea.

Primăria Oradea reaminteşte printr-un comunicat că, deşeurile rezultate din lucrări de construcții și demolări, reparații și amenajări ale clădirilor, fie că sunt locuințe, fie spații cu altă destinație, în cantități de peste 1 mc se colectează contra cost, pe bază de contract cu RER, compania punând la dispoziţia solicitanţilor containere cu capacităţi adecvate. De asemenea, molozul se poate depozita de către cetăţeni la groapa ecologică de pe strada Matei Corvin nr. 327.

Este interzisă atât depunerea acestor tipuri de deşeuri în pubelele sau containerele destinate colectării deșeurilor municipale, cât și depunerile necontrolate pe domeniul public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 42