Berlin-ul blochează creditele de export pentru Iran

Iran-Export

Ministrul federal al economiei retrage asigurarea de stat Hermes, utilizată pentru garantarea afacerilor companiilor germane în relația cu Iranul. Motivul, sunt ceva datorii vechi ale firmelor iraniene. Teheranul datorează potrivit celor de la Berlin aproximativ jumătate de miliard de euro.

Afacerile de export ale companiilor germane pe relația cu Iranul nu mai pot fi asigurate pentru moment cu asigurări de stat de tip Hermes. Motivul este reprezentat de anumite datorii vechi ale firmelor iraniene, confirmă ministrul federal al economiei într-un raport al revistei de știri “Der Spiegel”.

În prezent autoritățile de la Berlin și Teheran negociază modul în care aceste datorii vor putea fi achitate. Aceștia sunt încrezători că discuțiile vor putea fi curând finalizate, spune o purtătoare de cuvânt. Imediat ce Iranul și-a achitat vechile datorii, afacerile pentru care există metode sigure de plată disponibile, vor putea fi reluate prin intermediul asigurărilor Hermes.

Exportatorii pot deja să facă cereri pentru garantarea împrumuturilor. Există însă asigurări că, clarificarea neclarităților va surveni într-un timp util, astfel că pentru companii să nu existe nici un fel de întârzieri. După informațiile celor de la Spiegel, firmele iraniene datorează fix jumătate de miliard de euro statului german.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berlin-blockiert-Exportkredite-fuer-Iran-article16991656.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =