Cei doi polițiști care l-au ucis pe tunisianul Anis Amri au devenit eroi în Italia

imageresize-2
Italia își omagiază noii eroi, pe cei doi polițiști care l-au ucis pe tunisianul Anis Amri, presupusul autor al atentatului de la Berlin, transmite AFP. Bărbatul a fost împușcat mortal la Milano, după ce a atacat forțele de ordine în timpul unui control de securitate.

Laudele se țin lanț pentru polițiștii Luca Scata, de 29 de ani, și Christian Movio, de 36 de ani. “Acești doi băieți sunt persoane extraordinare, foarte tinere, care făcându-și, pur și simplu, datoria, i-au făcut comunității un serviciu deosebit”, a spus ministrul italian de Interne, Marco Minniti. Șeful Guvernului, Paolo Gentiloni, a făcut referire la numărul mare de mesaje primite de Luca Scata pe pagina de Facebook, dintre care unele cer ca tânărul să fie decorat.

Vineri, în jurul orei locale 03:00 (04:00 ora României), în cursul unui banal filtru de control al Poliției, Scata a tras de două ori asupra suspectului Anis Amri, împușcându-l mortal, după ce tunisianul a deschis focul asupra forțelor de ordine. Christian Movio, împușcat în umăr, este internat într-un spital din Milano, dar viața sa nu e în pericol. Movio a și transmis online un mesaj în care își laudă mai tânărul coleg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =