Cei mai bogați chinezi pierd miliarde

RTX19LJ1

Cei mai bogați chinezi pierd miliarde

Cei doi cei mai bogați chinezi sunt mai săraci dintr-o lovitură cu câteva miliarde. Iar acest lucru doar într-o singură zi. În ultima săptămână prăbușirile piețelor internaționale au distrus sume mari de bani.

Prăbușirea piețelor financiare chineze i-a costat semnificativ de mulți bani pe investitorii și acționarii individuali. Deosebit de violent a fost lovit cel mai bogat om al țării. Wang Jianlin, fondator al grupului de investiții imobiliare și divertisment, Dalian Wanda, a pierdut doar în lunea neagră 3,6 miliarde de dolari. Asta reprezintă peste zece procente din averea sa, după cum reiese dintr-un index calculat al miliardarilor, ce aparține serviciului de știri financiare Bloomberg.

Indicele principal Shanghai Composite Index a închis la începutul acestei săptămâni cu 8,5% în scădere. Astfel că toate câștigurile de curs din acest an au fost anulate. Marți s-au mai adăugat alte 7,6%, iar între timp Banca Centrală a Chinei a redus dobânda cheie.

Cu toate acestea Wang nu trebuie să se teamă că va ajunge sărac. Pentru că în ciuda prăbușirii piețelor, averea sa a crescut în acest an deja cu șase miliarde de dolari.

Este puțin reconfortant faptul că Wang se regăsește, din punct de vedere al evoluțiilor negative recente, într-o companie selectă: în aceeași situație se regăsește și chinezul Jack Ma, fondatorul platformei online de tranzacționare, Alibaba, care este de luni, potrivit indexului miliardarilor, mai sărac cu 545 milioane de dolari. Bill Gates a pierdut și el 3,2 miliarde de dolari. Warren Buffett a trebuit să taie de pe listă două miliarde de dolari, urmat îndeaproape de Mark Zuckerberg, care s-a ușurat de 1,7 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Reichster-Chinese-verliert-Milliarden-article15790836.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 17