Cei mai buni antioxidanti pentru piele

Când vine vorba de antioxidanți în produsele de îngrijire a pielii, unii lucrează mai bine decât alții. Aflați care dintre ei sunt potriviti pentru pielea ta.
Știți deja că pielea – ca și restul corpului – beneficiază de activitatea antioxidanților: care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi, a compușilor instabili care atacă celulele și provoacă riduri, piele imbatranita și chiar cancer de piele. Dar, cu atât de mulți pe piață, de unde știți care antioxidanți lucrează cel mai bine pentru a vă ajuta pielea să rămână netedă și tânără? Vestea bună este că nu există niciun motiv să te limitezi doar la unul.

1.Ceai verde
Ce este: Extractele de ceai verde provin din planta Camelliasinensis; Ceaiul verde conține un număr de polifenoli puternici, dintre care unul – galatul epigallocatechin (EGCG) – il conține în cantități mari.
Cum functioneaza: Cercetarile au aratat ca atunci cand este aplicat inainte sau imediat dupa expunerea la radiatii UV, ajuta la corectarea modificarilor celulare cauzate de razele ultraviolete. “De asemenea, se pot stinge radicalii de peroxid de hidrogen și se pot degrada celulele cancerigene de piele”, spune Dr. Linder.
Sfat pentru cumpărături: Asigurați-vă că există suficient extract de ceai verde în produsul pe care îl alegeți; Dacă este prea puțin, s-ar putea să nu fie eficient. “Cremele care conțin o cantitate adecvată de ceai verde vor arata maro”, spune Leslie Baumann, MD, dermatolog la Miami și autorul Skin Type Solutions.

2.Idebenonă
Ce este: Idebenona este o relație mai stabilă a antioxidantului Qenzie Q10.
Cum funcționează: Idebenona pătrunde mai bine decât coenzima Q10 și oferă o protecție mai mare împotriva oxidării provocate de radicalii liberi. De asemenea, protejează celulele pielii de efectele nocive ale razelor UVB.
Testati mai întâi: Asigurați-vă că faceți un test înainte de a folosi în mod regulat un produs care conține idebenonă; Aproximativ 1 din 10 persoane au o reactie alergica la antioxidanti, spune Deirdre Hooper, MD, profesor asistent clinic la Universitatea de Stat din Louisiana si dermatolog in New Orleans.

3.Resveratrol
Ce este: Acest antioxidant vechi dar bun este un compus polifenolic găsit în struguri, fructe de pădure, cacao și chiar arahide.
Cum funcționează: Studiile arată că resveratrolul conferă beneficii mari atunci când este aplicat local. “Când aplicați resveratrol înainte de expunerea la soare, reduce producția de radicali liberi dăunători și alte leziuni ale pielii cauzate de soare”, spune Linder. De asemenea, ajută la întârzierea dezvoltării și creșterii tumorilor de cancer de piele.

4.Vitamina C

Ce este: Vitamina cunoscută este un antioxidant esențial pentru piele, ceea ce înseamnă că este critică, dar nu este produsă de corpul uman. “Din acest motiv, este benefică adăugarea vitaminei C la regimul zilnic”, spune Linder. Acesta vine într-o serie de forme, dar cea mai pură versiune – versiunea care merită banii câștigați cu greu – este acidul ascorbic.
Cum functioneaza: Dintre toti antioxidantii, vitamina C este sustinuta de cele mai multe cercetari care demonstreaza beneficiile sale pentru piele. “Acest antioxidant puternic a demonstrat beneficii antiinflamatoare, de colagen și protecție împotriva soarelui”, spune Linder.
Sfat pentru cumpărături: După cum am menționat, căutați acid ascorbic pe eticheta ingredientelor. Cel mai bine este să căutați un produs ambalat într-un tub inchis la culoare și mic, care blochează intrarea aerului, deoarece vitamina C este sensibilă la lumină și aer.

http://www.everydayhealth.com/skin-and-beauty/best-antioxidants-for-your-skin.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 33 =