Cei mai buni înlocuitori de carne pentru vegetarieni – Partea III

Imagini pentru tofu

În timp ce tofu este un aliment nefermentat, „tempeh” este un produs pe bază de soia obținut prin fermentație, care a devenit recent popular printre vegetarieni ca și înlocuitor de carne – boabele de soia fiind fermentate și apoi presate într-o formă compactă.

Este un aliment bogat în proteine, probiotice (care sunt benefice pentru sănătatea stomacului) și este de asemenea o sursă de magneziu, fosfor sau mangan, spun experții. Acesta a fost de asemenea sociat cu scăderea nivelului de colesterol, sprijinind sănătatea oaselor și este considerat în același timp una dintre cele mai sănătoase surse de proteină vegetală. Cu toate acestea, la 320 de calorii per porție, este un aliment destul de bogat în calorii.

“Seitan” este o altă sursă de proteină vegetală care este obținută în general din gluten de grâu și apă. Conține de asemenea minerale precum seleniu sau fier. Seitanul este o opțiune potrivită pentru veganii care nu pot consuma produse pe bază de soia cum ar fi tofu sau tempeh. Cu toate acestea, seitanul este în general un aliment procesat, iar unele variante ce se regăsesc în magazine sunt bogate în aditivi, sare și conservanți.

“Quorn” este o altă alternativă la carne, o sursă bogată în proteine și cu conținut ridicat de fibre care a fost asociat cu faptul că ajută la menținerea unei populații microbiene sănătoase în stomac și sistemul sigestiv. Este un aliment cu conținut scăzut de grăsimi saturate și este incredibil de versatil în opțiuni de măcinare și consum, putând fi prelucrat în cârnați, burgeri sau porții asemănătoare fripturilor.

Quorn este un aliment compus din mycoproteine, care reprezintă o substanță rezultată din hrănirea cu oxigen, azot, glucoză și minerale a unei ciuperci numite Fusarium venenatum. În timp ce ciuperca este comestibilă, Centrul pentru Științe în domeniul Interesului Public (CSPI) din Marea Britanie susține că unii oameni au prezentat reacții adverse după consumul de Quorn.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/best-meat-substitutes-benefits-are-they-healthy-vegetarians-vegans-quorn-tofu-a8459941.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 42