Cei mai buni înlocuitori de carne pentru vegetarieni

Imagini pentru tempeh

Veganismul capătă o popularitate tot mai ridicată, șapte procente dintre britanici aleg acum să se bucure de un stil de viață bazat pe plante. Iar mulți oameni se îndreaptă către substituenți pentru carne pentru a completa mesele lor și pentru a se asigura că, consumă suficiente proteine.

În timp ce sursele de proteine lipsite de carne includ fasolea, lintea, mazărea, năutul, soia, nucile, semințele, grâul, orezul, porumbul, laptele, iaurtul și brânza, mulți vegetarieni preferă să consume mycoproteine, o proteină formată dintr-o singură celulă, derivată din ciuperci.

Quorn este o mycoproteină și unul dintre cele mai bine cunoscute branduri de substituenți pentru carne. Iar compania vegetariană, cunoscută cel mai bine pentru tocăturile lipsite de carne, a anunțat recent că va investi 7 milioane de lire într-un nou centru de dezvoltare produse, cu speranța de a capitaliza pe piața tot mai mare de substituenți de carne din Marea Britanie.

Dar în timp ce nu vom nega beneficiile reducerii consumului de carne asupra mediului, acești substituenți chiar ne pot furniza toți nutrienții de care avem nevoie?

Sursele de proteine pe bază de plante sunt în general incomplete, ele nu conțin toți aminoacizii esențiali, care reprezintă elementele de construcție ale proteinelor, însemnând că este esențial să consumăm cât mai mult din aceștia în fiecare zi.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/best-meat-substitutes-benefits-are-they-healthy-vegetarians-vegans-quorn-tofu-a8459941.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 36