Cei prost plătiți lucrează mai mult

46692251

Cei prost plătiți lucrează mai mult
Tot mai mulți oameni aleg un loc de muncă suplimentar pentru a-și completa salariile. Motivul nu este că munca sau distracția le face plăcere ci pentru simplul fapt că au nevoie. Iar acest lucru se întâmplă în special în sectorul salariilor mici.

Fie că sunt chelneri pentru următoarea vacanță sau curăță rafturi, mulți o fac pentru încă o sută de uero în buzunare. Tot mai mulți cetățeni germani câștigă, potrivit unui studiu, în timpul lor liber. Într-un sondaj reprezentativ pentru Deutsche Freizeit-Monitor 2014, unul din zece persoane intervievate au declarat că cel puțin o dată pe săptămână renunță la timpul lor liber pentru a mai câștiga ceva bani. 20% realizează acest lucru cel puțin o dată pe lună.

Acest lucru se petrece pentru mulți mai des decât o vizită la cinema sau decât o vizită la sala de sport, declară directorul de studiu Ulrich Reinhardt a Fundației pentru studii de viitor. Mai ales adolescenții sau tinerii de până la 24 de ani pun mână la lucru și în timpul lor liber. Formatul de muncă variază de la muncă nedeclarată până la mini locuri de muncă.

Mulți salariați nu fac asta doar din dorința de a avea cel mai recent apărut televizor sau de a avea pantofi mai scumpi. Există necesitatea de a face față mai bine cheltuielilor de zi cu zi, declară Reinhardt. Numărul de persoane care au nevoie să lucreze suplimentar în timpul lor liber, este în creștere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Viele-Niedrigloehner-arbeiten-zusaetzlich-article13475196.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1