Cel mai amplu program educativ la nivel national, ,,Scoala Sigurantei Tedi” derulat in 17 scoli din Bihor

666

Pe parcursul anului şcolar 2016 – 2017, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice, în parteneriat cu firma „Tymbark Maspex” România derulează Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor.

Politistii bihoreni au derulat acest proiect in 17 scoli din judetul Bihor în care au implicat peste 1.000 de elevi de clasa întâi de la unităţile de învăţământ: Şcoala Gimnazială nr. 1 Avram Iancu, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Colegiul Naţional „Octavian Goga” din municipiul Marghita, Liceul „Don Orione” Oradea, Liceul Teologic Greco Catolic „Iuliu Maniu” din municipiul Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea, Şcoala Gimnazială „Dr. Balasi Jozsef” din Curtuişeni, Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus” din Sânmartin, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea, Şcoala Gimnazială nr. 16 Oradea, Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Oradea şi Şcoala Primară nr. 1 Toboliu.

Sfaturile politistilor pentru cei mici sunt urmatoarele:

-Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!

– Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!

-Traversează doar pe culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!

-Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Amintește-le și celorlalți pasageri să facă același lucru! Centura de siguranță îți protejează viața și sănătatea!

-Mergând spre școală, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! În situația în care nu există nici margine, te poți deplasa pe carosabil, însă fii foarte atent și stai cât mai aproape de margine! Întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!

– De fiecare dată când te simţi în pericol, anunță mai întâi un adult despre problema pe care o ai, iar acesta va decide dacă este nevoie să sune la 112.

-Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă șosea sau iarna pe lacul înghețat!

-Dacă ești singur acasă, nu deschide nimănui ușa! De asemenea, nu te juca cu obiecte care te pot răni (cuţit, chibrit, aragaz)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 40