Cel mai bogat asiatic finanțează Number26 cu 40 de milioane de dolari

93dbfc6e1adaa937e0c76f991c31be9d

Toți vor să participe când start-up-ul berlinez Number26 demarează o nouă rundă de finanțare. S-au implicat deja Zalando și PayPal, precum și Plug and Play al lui Axel Springer. Nici cel mai bogat om al Asiei nu poate sta deoparte.

Cel mai bogat om din Asia, chinezul Li Ka-Shing, se implică în start-up-ul bancar de la Berlin, Number26. Investitorul financiar al lui Li, Horizons Ventures, conduce runda curentă de finanțare cu un volum record de 40 de milioane de dolari, anunță banca online. S-au mai implicat de asemenea membrii consiliului de la comerciantul online de articole de modă, Zalando, sau cofondatorul PayPal, Peter Thiel, care la fel ca și incubatorul de afaceri Plug and Play al lui Axel Springer, investise deja din anul 2013 bani în această afacere.

Directorul executiv al Number26, Valentin Stalf, a anunțat că va folosi capitalul proaspăt pentru a se extinde pe plan internațional și să introducă noi produse de economisire și credit. Până acum start-up-ul cu 140 de angajați este activ în opt țări europene și adună, potrivit proprilor date, peste 200.000 de clienți.

Number26 și alte start-up-uri financiare atrag de ani de zile clienți în detrimentul băncilor tradiționale. Berlinezii utilizează infrastructura băncii bavareze Wirecard Bank și licența lor pentru activități bancare. Astfel că depozitele de la Number26 sunt protejate prin sistemul german de garantare a depozitelor. Number26 urmărește în special clienții care efectuează un număr mare de tranzacții prin intermediul telefonului mobil.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Li-finanziert-Number26-mit-40-Millionen-article18002261.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1