CEL MAI BOGAT ASIATIC INVESTESTE IN EUROPA

hutchison-whampoa-chairman-li-ka-shing

UE aprobă oferta Hutchison de 780 milioane €, pentru O2 Irlanda
Uniunea Europeană a aprobat achiziționarea conglomeratului din Hong Kong, Hutchison Whampoa, a afacerii irlandeze Telefonica, sub rezerva unor condiții. Achiziționarea, O2 Irlanda pentru 780 milioane de euro, va permite companiei controlate de cel mai bogat om din Asia, Li Ka-shing, să își consolideze poziția în Europa.

Hutchinson opereaza drept a patra cea mai mare rețea de telefonie mobilă din Irlanda, în timp ce O2 Irlanda este a doua ca marime din tara. Vodafone își va menține poziția de No. 1 în Irlanda, în ciuda achiziției. Compania a adăugat că acordul îi va permite să investească în construirea “unei rețele 4G, oferind beneficii clienților din zonele urbane și rurale din întreaga țară”.
Hutchison Whampoa a investit, până în prezent, peste 1,1 miliarde € în afacerile din Irlanda și a planificat să investească încă € 300milioane, în următorii trei ani, într-o nouă rețea 4G, în conformitate cu Finnegan. Pentru a aproba acordul, Comisia Europeană a cerut Hutchinson să vândă până la 30% din capacitatea rețelei, către doi operatori de rețele virtuale. În plus, intr-o etapă ulterioară, compania din Hong Kong va trebui să-și vândă cinci blocuri de frecvențe de telefonie mobilă și să continue un acord de partajare rețea cu Eircom, al treilea operator din țară.

http://www.ibtimes.co.uk/eu-approves-hutchisons-780m-acquisition-o2-ireland-1450268

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =