Cel mai bogat indian provoacă compania Vodafone

India este una dintre cele mai mari piețe de telecomunicații din lume. Un întreprinzător autohton crede că poate elimina de pe piață brandul Vodafone prin oferte fără concurență. Acesta trebuie să se aștepte însă și la contraatacuri.

India este una dintre cele mai importante piețe pentru Vodafone, dar în același timp o piață foarte dură. Amortizarea afacerilor în această țară foarte populată pun presiune pe profitul companiei, care înregistrează pierderi după pierderi. Al doilea cel mai mare ofertant de servicii telecom din lume a prezentat pentru anul comercial 2016-2017 o pierdere de 6,1 miliarde de euro. Este a doua pierdere consecutivă în valoare de câteva miliarde. În urmă cu doisprezece luni concernul a raportat un minus de 5,1 miliarde de euro.

Motivul este faptul că britanicii au trebuit să reducă valoarea subsidiarei lor indiene cu cinci miliarde de euro. Piața indiană de telecomunicații este în criză datorită unei noi companii, Reliance Industries. Aceasta este controlată de unul dintre cei mai bogați oameni ai țării, Mukesh Ambani și vinde din luna septembrie a anului trecut minute de convorbire și megabytes de internet către populația de peste un miliard de oameni, sub brandul “Jio”. Faptul că Jio a luat startul foarte târziu pe piața indiană, care reprezintă a doua piață telecom din lume ca vânzări totale, este compensat prin oferte avantajoase fără concurență, atrăgând clienți chiar și cu oferte de convorbiri gratis.

Vodafone este al doilea cel mai mare ofertatant de servicii de telecomunicații din India și suferă de pe urma acestei presiuni concurențiale. Pentru a putea face față concurenței prețurilor, britanicii vor să fuzioneze cu brandul local Idea Cellular. Noua companie ar deține un total de 400 de milioane de clienți și ar deveni brusc lider pe piață. Tranzacția anunțată în luna martie ar valora în total 23 de miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Reichster-Inder-fordert-Vodafone-heraus-article19844518.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 12 =